BUGA-CoL Sponge Type I Atelocollagen, ECM Proteins, BSE Free 

Ürün Bilgisi 

BUGA-CoL Sponge Type I Atelocollagen, ECM Proteins, BSE Free, medikal saflıkta üretilen bir ürün olmasıyla birlikte, saflık (> %99,9 kolajen içeriği), işlevsellik ve mevcut doğal kolajen açısından tüm kolajenlerin standardıdır. BUGA-Col Sponge, ECM Proteins FDA onaylı viral inaktivasyon çalışmalarına tabidir. TSE/BSE statüsünde olmayan ülkelerden hammadde tedariği yapılarak TSE EN ISO 22442 1-2-3 standardları kapsamında üretim gerçekleştirilir. TSE/BSE kalıntısının olmadığı analiz sertifikasında Avrupa Farmakopisi (EP 2.6.14 Metot C) ve Amerikan Farmakopisi (USP<85>) test metotları ile verilir.

BUGA-Col Sponge doku mühendisliği uygulamaları için üretilen bir üründür. BUGA-Col Sponge sponge formda atelokolajendir ve yaklaşık %97'si Tip I, geri kalanı ise Tip III kolajenden oluşur. BUGA-Col Sponge, hücrelerin ve besiyerinin geçebileceği por çapına sahip ve hücre göçüne izin veren özelliklere sahip sünger bir kolajen biyomalzemedir. Hücre kültürü çalışmaları için temel matris olarak kullanılır. Ürünler 7,5 mm veya 15,6 mm çapında, 1,5 veya 3,0 mm kalınlığında, 85-200 µm çapındadır. 12 kuyucuklu ve 24 kuyucuklu hücre kültürü çalışmalarında kültür kaplarına uygun bir şekilde üretilmiştir.

 

• Doku Mühendisliği
• Hücre Kültürü Çalışmalarında
• Yara İyileşmesi
• Kemik Onarımı
• Doku Yenilenmesi
• Tıbbi İmplantlar

• Hücre kültürü çalışmaları için temel matris olarak kullanılır.
• BUGA-Col Sponge ürünü hücre kültürü çalışmalarında temel matris olarak kullanıma hazır sunulur ve mm2 alan başına belirlenen kolajen miktarına uygun olarak üretilmiştir.
• Doku mühendisliği ve hücre kültürü çalışmalarında direk besiyeri/hücre ekimine hazırdır.
• Steril olan well-plate kullanımdan önce +4 °C’de saklanmalıdır.
• Kullanım alanı steril kabin/biyogüvenlik kabini gibi alanlar olmalıdır.
• Jelleşme çalışmalarında protokol uygulandıktan sonra steril koşulların sağlanmasıyla +4°C’de saklanabilir.

 

Ürünün Teknik Özellikleri 

Görünüm

Beyaz sponge form  

Koku

Uygun veri yoktur

Ekstraksiyon yöntemi

Enzimatik- Atelokolajen

Sterilizasyon yöntemi

Filtrasyon

Saklama sıcaklığı

15-25 ºC

Raf ömrü

Üretim tarihinden itibaren 2 yıl

Ambalaj Miktarı 

5 veya 25 adet 

Disk Kalınlığı (Kuyucuk içi)

1,5 mm veya 3,0 mm 

Kolajen saflığı- Gümüş boyama

~98,9

Por Çapı 

85-200 µm

Kaynak (Hayvan türü)

Sığır tendonu

Endotoksin/LAL

Avrupa Farmakopisi (EP 2.6.14 Metot C)

Amerikan Farmakopisi (USP<85>)

<0,2 EU/ml

Mikrobiyolojik Analiz

Amerikan Farmakopisi (USP<61>)

Aerobik Mezofilik

Bakteri kob/ml

<10

Anaerobik Mezofilik

Bakteri (30 ℃) kob/ml

<10

Küf-Maya kob/ml

<10

SDS PAGE (moleküler ağırlık ve safsızlık belirlenmesi)

125-150 kDa moleküler ağırlığında α-1 ve α-2, 275 kDa üzerinde β ve γ zincirleri görülmektedir

 

• Yang, L., Miura, T., & Kasahara, M. (2022). Effectively improved 3-dimensional structural stability of atelocollagen-gelatin sponge biomaterial by heat treatment. Dental Materials Journal, 41(3), 337-345.
• Chowdhury, S. R., Mh Busra, M. F., Lokanathan, Y., Ng, M. H., Law, J. X., Cletus, U. C., & Binti Haji Idrus, R. (2018). Collagen type I: A versatile biomaterial. Novel biomaterials for regenerative medicine, 389-414.
• Müller, S. A., Dürselen, L., Heisterbach, P., Evans, C., & Majewski, M. (2016). Effect of a simple collagen type I sponge for Achilles tendon repair in a rat model. The American journal of sports medicine, 44(8), 1998-2004. • Jinno, C., Morimoto, N., Ito, R., Sakamoto, M., Ogino, S., Taira, T., & Suzuki, S. (2016). A comparison of conventional collagen sponge and collagen-gelatin sponge in wound healing. BioMed research international, 2016.
• Yamamoto, K., Yoshizawa, Y., Yanagiguchi, K., Ikeda, T., Yamada, S., & Hayashi, Y. (2015). The characterization of fish (tilapia) collagen sponge as a biomaterial. International Journal of Polymer Science, 2015.

Contact Form

We welcome your questions, suggestions or cooperation requests. Please fill out the form below and we will get back to you as soon as possible.

Contact Form Contact Form