Bitkisel kaynaklı proteinler depo proteinler olarak bilinirler. Bitkilerin fizyolojik ve metabolik süreçlerinde etkilidirler. Gıda uygulamalarında protein içeriği %90 ve üzeri oranda olan protein izolatları olarak tercih edilirler. Protein izolatları baklagil, yeşil yapraklı sebzeler, yağlı tohumlar, tahıllar gibi protein oranı yüksek bitkisel besinlerden ekstrakte edilirler. İhtiyaca veya kullanım alaına göre protein ya da peptid olarak değerlendirilebilirler ve vücüdün yapısında bulunan temel aminoasitleri içerirler. Düşük oranda doymuş yağ içerirmeleriyle birlikte sağlık açısından pek çok fayda sunarlar. Kalp damar hastalıklarına karşı koruyucudurlar, kolesterolü düşürmeye ve sindirim sistemini desteklemeye yardımcı olurlar. Nemlendirme, güçlendirme, yatıştırma özelliklerinden dolayı saç ve cilt bakım ürünleri gibi pek çok kozmetik üründe tercih edilirler. Bitkisel proteinler doğal ve çevre dostu içeriklerdir bu nedenle de organik ve doğal kozmetik ürünlerinde popüleriteye sahiplerdir. Ayrıca doğal kaynaklardan elde edilirler ve çevresel etkileri düşüktür. 

UYGULAMA ALANLARI 

  • Gıda Takviyeleri 

Bitkisel proteinler, et ve süt ürünleri gruplarının yerine geçebilmektedirler ve bu amaçla özellikle vegan kişiler tarafından takviye olarak kullanılabilmektedirler.

  • Kozmetik Formülasyon

Nemlendirme, yaşlanma karşıtı, cilt yumuşatma etkilerinden dolayı cilt bakım ürünlerinde, güçlendirme, onarım yapma özelliklerinden dolayı da saç bakım ürünlerinde sıklıkla kullanılmaktadırlar. 

 

 

• Çetiner, M., & Bilek, S. E. (2018). Bitkisel protein kaynakları. Çukurova Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi, 33(2), 111-126. • Gorissen, S. H., Crombag, J. J., Senden, J. M., Waterval, W. H., Bierau, J., Verdijk, L. B., & van Loon, L. J. (2018). Protein content and amino acid composition of commercially available plant-based protein isolates. Amino acids, 50, 1685-1695. • Kumar, M., Tomar, M., Potkule, J., Punia, S., Dhakane-Lad, J., Singh, S., ... & Kennedy, J. F. (2022). Functional characterization of plant-based protein to determine its quality for food applications. Food Hydrocolloids, 123, 106986. • Qin, P., Wang, T., & Luo, Y. (2022). A review on plant-based proteins from soybean: Health benefits and soy product development. Journal of Agriculture and Food Research, 7, 100265. • Yavuz, M., & Özçelik, B. (2016). Bitkisel protein izolatlarının fonksiyonel özellikleri. Akademik Gıda, 14(4), 424-430.

 

 

 BUGA-Musa Sapientum Fruit Peel Extract, LyophilizedDaha Fazla Bilgi
 BUGA-Musa Sapientum Fruit Peel Extract SolutionDaha Fazla Bilgi

 

İletişim Formu

Soru, öneri veya iş birliği talepleriniz için bizimle iletişime geçmekten memnuniyet duyarız. Lütfen aşağıdaki formu doldurun; en kısa sürede size geri dönüş yapacağız.

İletişim Formu İletişim Formu