BUGA-CoL Type II Atelocollagen from Chicken Sternum, Lyophilized
Ürün Bilgisi
BUGA-CoL Type II Atelocollagen from Chicken Sternum (BUGA-AteloCol-II), Türk Gıda Kodeksi, gıda güvenliği ve kalite standartlarını uygulayan setifikalı kuruluşlardan temin edilen tavuk sternum kıkırdağından elde edilir. BUGA-AteloCol-II, GMP koşullarına uygun olarak üretilmektedir ve FDA onaylı viral inaktivasyon çalışmalarına tabidir. Ürün, medikal saflıkta çözünür atelokolajendir.
BUGA-AteloCol-II tip II kolajendir ve yüksek biyoyararlanıma sahiptir. Tip II kolajen hiyalin kıkırdakta ve gözün camsı yapısında bulunur. Eklem kıkırdağının yapısını destekleyerek eklem esnekliği, hareketliliği ve onarımını sağlar. BUGA-AteloCol-II, 3 boyutlu matris veya yüzey kaplaması sağlayan bir jel olarak hazırlanır. Kıkırdak, eklem sıvısı dokularını desteklemek için tıbbi cihaz tasarımlarında tercih edilir.
Ar-Ge çalışmaları için uygundur. Ürün, kullanıcı dostu ambalajlarda sunularak liyofilize sponge formda temin edilir.
• Yapay Kıkırdak Doku Tasarımları
• Yapay Eklem Sıvısı Tasarımları
• 3 Boyutlu Yüzey Kaplamalar
• 3 Boyutlu Kolajen Süngerler (Hücre Kültürü)
• Antikor Üretimi İçin Antijen Gerektiren Çalışmalar
• BUGA-AteloCol-II ürününü hazırlayacağınız çözelti derişimine uygun olacak şekilde tartın.
• Uygun çözelti hacminde 0,5 M asetik asit hazırlayın.
• Tarttığınız BUGA-AteloCol-II ürününü çözeltiniz ile birleştirin ve bir manyetik karıştırıcıda çözünene kadar karışmaya bırakın.
• Hazırladığınız ürünü 2-8 °C’de muhafaza edebilirsiniz.
Not: Çözelti oluşturduktan sonra hızlı karıştırma, çalkalama veya vorteksleme üründe çapraz bağlanmaya neden olacağından bu işlemleri uygulamayınız.
Ürünün Teknik Özellikleri
Görünüm | Liyofilize beyaz renk |
Koku | Uygun veri yoktur |
Ekstraksiyon yöntemi | Enzimatik- Atelokolajen |
Çözünürlük/Kolajen konsantrasyonu | 1, 3, 6 mg/ml (0,01 M HCl içinde) |
Saklama sıcaklığı | -20 ºC’de muhafaza ediniz. Çözelti haline getirildikten sonra 2-8 ºC’de saklayınız |
Raf ömrü | Üretim tarihinden itibaren 2 yıl |
Çözelti raf ömrü | Çözelti haline getirdikten sonra 3 ay (+4 ºC’de) |
Kaynak (Hayvan türü) | Tavuk Sternumu |
SDS PAGE (moleküler ağırlık ve safsızlık belirlenmesi) | 100-135 kDa seviyesinde oluşan α 245 kDa seviyesinde oluşan β zincirleri görülmektedir. |
• Harris, R. B., Fonseca, F. L. A., Sharp, M. H., & Ottinger, C. R. (2022). Functional characterization of undenatured type II collagen supplements: Are they interchangeable? Journal of dietary supplements, 19(6), 717-732.
• Kumar, P., Bansal, P., Rajnish, R. K., Sharma, S., Dhillon, M. S., Patel, S., & Kumar, V. (2023). Efficacy of undenatured collagen in knee osteoarthritis: review of the literature with limited meta-analysis. American Journal of Translational Research, 15(9), 5545.
• Luo, C., Su, W., Song, Y., & Srivastava, S. (2022). Efficacy and safety of native type II collagen in modulating knee osteoarthritis symptoms: a randomised, double‐blind, placebo‐controlled trial. Journal of Experimental Orthopaedics, 9(1), 123.
• Wang, H. (2021). A review of the effects of collagen treatment in clinical studies. Polymers, 13(22), 3868.
• Yoshinari, O., Moriyama, H., & Shiojima, Y. (2015). An overview of a novel, water-soluble undenatured type II collagen (NEXT-II). Journal of the American College of Nutrition, 34(3), 255-262.
• Zhou, Y., Zhang, Y., Dai, H., Zhang, Y., & Fu, Y. (2024). The potential of undenatured type II collagen against arthritis: a review. Collagen and Leather, 6(1), 17.