BUGA-Hydrolyzed Silk Fibroin (Vegan Protein) 

Ürün Bilgisi

S1901

BUGA-Hydrolyzed Silk Fibroin-Vegan Protein (BUGA-HydroSF), ipeğin enzimatik hidrolizi sonucunda moleküler ağırlık aralığı 500-5000 dalton olan kısa protein zincirlerinden (Ser-Gly-Ala) oluşmaktadır. Hidrolizat formda olması ve suda çözünebilirliği sıvı ya da katı formda herhangi bir besinin içerisinde gıda olarak tüketilebilme avantajı sunmaktadır. Günümüzde ipek ve ipek protein hidrolizatları, genel olarak ürün gruplarında ipek proteini veya hidrolize ipek şeklinde ifade edilmektedir. Dolayısıyla tüm bu ürünlerde bahsedilen aminoasitler temelde ipek fibroininden elde edildiği için hepsini fibroin hidrolizat olarak değerlendirmek mümkündür. Kimyasal hidroliz yoluyla suda çözünebilir ve toz haline getirilmiş olan BUGA-HydroSF, kozmetik ve tıbbi gıdalarda çeşitli uygulama alanlarına sahiptir.

 

 

 

 

 

 

 

• Tıbbi cihaz
o Hücre büyümesi
o Doku rejenerasyonu,
o İmplantlar
o Protezler,
o İlaç taşıma sistemleri
o Biyoaktif kaplamalar

• Dermokozmetik
o Nemlendirici
o Anti-aging
o Yatıştırıcı
o Uv koruma
o Kişisel bakım ve saç ürünleri

• Veterinerlik sağlık ürünleri (mukavemet artırıcı malzeme)
• Gıda Sektörü

• Toz forma sahip BUGA-HydroSF ürününü saf su içerisinde çözerek kullanabilirsiniz.
• Çalışacağınız derişime bağlı olarak ürün formu saf su içerisinde kolaylıkla çözünmektedir. Böylece aminoasit ve peptit grupları içeren çözeltiye sahip olabilirsiniz.
• Kuru formu ısı ve nemden koruyacak şekilde muhafaza ediniz.
• Çözelti formu ise çok sıcak olmayan ortamlarda muhafaza ediniz.

 

Ürünün Teknik Özellikleri

Kaynak

Bombyx mori ipekböceği

Fiziksel hal

Liyofilize/toz 

Hidrolizasyon yöntemi

Asidik

Hidrolizasyon derecesi

≥%90

Ortalama Moleküler Ağırlık

<50 kDa 

Saklama Sıcaklığı

15-25 °C

Raf Ömrü

Üretim tarihinden itibaren 1 yıl

Protein miktarı (100 g’da)

≥75 g

 

• Huang, L., Shi, J., Zhou, W., & Zhang, Q. (2023). Advances in preparation and properties of regenerated silk fibroin. International Journal of Molecular Sciences, 24(17), 13153.
• Li, Y. M., Lin, H. T., Li, L. B., Zhao, X. Y., & Zheng, Z. F. (2023). Preparation of silk fibroin peptide by enzymatic method and test of its structure and properties.
• Montaseri, Z., Abolmaali, S. S., Tamaddon, A. M., & Farvadi, F. (2023). Composite silk fibroin hydrogel scaffolds for cartilage tissue regeneration. Journal of Drug Delivery Science and Technology, 79, 104018.
• Wehbe, L., Guénin, E., & Nesterenko, A. (2023, July). Evaluation of the adsorption properties of fibroin peptides. In Formula XI.
• Wang, K., Ma, Q., Zhou, H. T., Zhao, J. M., Cao, M., & Wang, S. D. (2023). Review on fabrication and application of regenerated Bombyx mori silk fibroin materials. Autex Research Journal, 23(2), 164-183.
• Stohs, S. J., & Bucci, L. R. (2022). Effects of Silk Fibroin Enzyme Hydrolysates on Memory and Learning: A Review. Molecules, 27(17), 5407.
• Kang, Y. K., Lee, B. Y., Bucci, L. R., & Stohs, S. J. (2018). Effect of a fibroin enzymatic hydrolysate on memory improvement: a placebo-controlled, double-blind study. Nutrients, 10(2), 233.
• Xu, Z., Chen, S., Wang, Y., Chen, S., Yao, W., & Gao, X. (2018). Neuroprotective effects of silk fibroin hydrolysate against Aβ25–35 induced cytotoxicity in SH-SY5Y cells and primary hippocampal neurons by regulating ROS inactivation of PP2A. Journal of Functional Foods, 45, 100-109.
• Joung, J. A., Park, M. N., You, J. Y., Song, B. J., & Choi, J. H. (2018). Application of food-grade proteolytic enzyme for the hydrolysis of regenerated silk fibroin from Bombyx mori. Journal of chemistry, 2018, 1-9.
• Zhao, Y., Zhu, Z. S., Guan, J., & Wu, S. J. (2021). Processing, mechanical properties and bio-applications of silk fibroin-based high-strength hydrogels. Acta biomaterialia, 125, 57-71.

İletişim Formu

Soru, öneri veya iş birliği talepleriniz için bizimle iletişime geçmekten memnuniyet duyarız. Lütfen aşağıdaki formu doldurun; en kısa sürede size geri dönüş yapacağız.

İletişim Formu İletişim Formu