BUGA-CoL Type II Atelocollagen Solutions from Chicken Sternum, 1 mg/ml
Ürün Bilgisi
BUGA-CoL Type II Atelocollagen Soljution from Chicken Sternum (BUGA-AteloCol-II Solution), Türk Gıda Kodeksi, gıda güvenliği ve kalite standartlarını uygulayan setifikalı kuruluşlardan temin edilen tavuk sternum kıkırdağından elde edilir. BUGA-AteloCol-II Solution, GMP koşullarına uygun olarak üretilmektedir ve FDA onaylı viral inaktivasyon çalışmalarına tabidir. Ürün, medikal saflıkta atelokolajen çözeltisidir.
BUGA-AteloCol-II Solution, 1 mg/ml derişiminde tip II kolajendir. Vücut içinde genellikle kıkırdak yapısında bulunan tip II kolajen, dokunun stabilitesi ve mekanik dayanımından sorumludur.
Tavuk sternum kıkrdağından elde edilen BUGA-AteloCol-II Solution, düşük viskoziteli bir jel formundadır ve Ar-Ge çalışmaları için uygundur.
3 boyutlu matris veya yüzey kaplamaları, kıkırdak ve eklem sıvısı dokularını destekleyen tıbbi cihaz tasarımlarında tercih edilir.
Bu ürün kullanıcı dostu ambalajlarda çözelti halinde sunulur.
• Yapay Kıkırdak Doku Tasarımları
• Yapay Eklem Sıvısı Tasarımları
• 3 Boyutlu Yüzey Kaplamalar
• 3 Boyutlu Kolajen Süngerler (Hücre Kültürü)
• Antikor Üretimi İçin Antijen Gerektiren Çalışmalar
- BUGA-AteloCol-II Solution ürünü çözelti olarak sunulmaktadır.
Ürünü kaplama çalışmalarında kullanmak için aşağıdaki kaplama prosedürünü uygulayabilirsiniz:
1. İstediğiniz miktarda BUGA-AteloCol-II Solution ürününü şişeden alarak seyreltme kabına aktarın.
2. Ürünü 0,5 M asetik asit çözeltisi ile ayarlamak istediğiniz konsantrasyona kadar seyreltin.
3. Elde ettiğiniz çözeltiyi pipetaj yaparak homojenleştirin.
4. Homojen ürünü, tüm yüzeyi kaplayacak şekilde kültür yüzeyine yayın.
5. Hazırladığınız kültürün üzerini kapatın ve oda sıcaklığında yaklaşık 2 saat inkübe edin.
6. İnkübasyon süresi tamamlandıktan sonra kültür yüzeyinde kalan fazla materyali aspire edin.
7. Kaplanmış yüzeyi steril şartlarda tuz solüsyonu ile dikkatlice temizleyin.
8. Kullanıma hazır aplanmış kültür kaplarını 2 ila 10°C'de muhafaza edin.
Ürünün Teknik Özellikleri
Görünüm | Şeffaf çözelti |
Koku | Uygun veri yoktur |
Ekstraksiyon yöntemi | Enzimatik- Atelokolajen |
Çözünürlük/Kolajen konsantrasyonu | 1, mg/ml (0,5 M Asetik asit içinde) |
Saklama sıcaklığı | 2-8 ºC |
Raf ömrü | Üretim tarihinden itibaren 2 yıl |
Çözelti raf ömrü | 3 ay (+4 ºC’de) |
Kaynak (Hayvan türü) | Tavuk Sternumu |
SDS PAGE (moleküler ağırlık ve safsızlık belirlenmesi) | 100-135 kDa seviyesinde oluşan α 245 kDa seviyesinde oluşan β zincirleri görülmektedir. |
• Harris, R. B., Fonseca, F. L. A., Sharp, M. H., & Ottinger, C. R. (2022). Functional characterization of undenatured type II collagen supplements: Are they interchangeable? Journal of dietary supplements, 19(6), 717-732.
• Kumar, P., Bansal, P., Rajnish, R. K., Sharma, S., Dhillon, M. S., Patel, S., & Kumar, V. (2023). Efficacy of undenatured collagen in knee osteoarthritis: review of the literature with limited meta-analysis. American Journal of Translational Research, 15(9), 5545.
• Luo, C., Su, W., Song, Y., & Srivastava, S. (2022). Efficacy and safety of native type II collagen in modulating knee osteoarthritis symptoms: a randomised, double‐blind, placebo‐controlled trial. Journal of Experimental Orthopaedics, 9(1), 123.
• Wang, H. (2021). A review of the effects of collagen treatment in clinical studies. Polymers, 13(22), 3868.
• Yoshinari, O., Moriyama, H., & Shiojima, Y. (2015). An overview of a novel, water-soluble undenatured type II collagen (NEXT-II). Journal of the American College of Nutrition, 34(3), 255-262.
• Zhou, Y., Zhang, Y., Dai, H., Zhang, Y., & Fu, Y. (2024). The potential of undenatured type II collagen against arthritis: a review. Collagen and Leather, 6(1), 17.