BUGA-Musa Sapientum Fruit Peel Extract Solution  

Ürün Bilgisi 

M1813


 

BUGA-Musa Sapientum Fruit Peel Extract Solution (BUGA-Musa Solution) Türk Gıda Kodeksi, gıda güvenliği ve kalite standartlarını uygulayan setifikalı kuruluşlardan temin edilen atık muz kabuklarından elde edilen peptidlerdir. BUGA-Musa Solution 13 mg/ml derişimde çözelti halinde sunulur. Doğa dostudur ve bitkisel kaynaktan üretildiği için vegan proteindir.

BUGA-Musa Solution Antioksidan, nemlendirici ve anti-enflamatuvar özellikleri sayesinde cilt koruma, nemlendirme ve gençleştirme işlevleri sağlar. Bu nedenle sıklıkla kozmetik formülasyonlarda ve gıda takviyelerinde tercih edilir. BUGA-Musa Solution sıvı formülasyonlara (serumlar, kremler, jeller) direkt veya su ile seyreltilerek kolaylıkla entegre edilebilir.   

 

 

 

 

 

 

• Kozmetik Formülasyon,
• Gıda Takviyesi

1. BUGA-Musa Solution ürünü çözelti olarak sunulur.
2. Ürünü istediğiniz derişime ayarlamak için uygun bir karıştırma kabında saf su ile seyreltin.
3. Ardından manyetik karıştırıcıda bir süre karışmaya bırakın.
4. Homojen bir şekilde karışan ürünü formülasyonunuza istediğiniz miktarda ilave edin.
5. Hazırladığınız çözeltiyi +4 ºC’de muhafaza edin.
6. Not: BUGA-Musa Solution ürününün kozmetik formülasyonlara %5-10 arasında ilave edilmesi önerilmektedir.

 

Ürünün Teknik Özellikleri 

Görünüm

Çözelti

Koku

Uygun veri yoktur

Ekstraksiyon yöntemi

Asidik

Hidrolizasyon derecesi 

≥80℃

Kaynak

Muz kabuğu

Saklama sıcaklığı

15-25 ºC

Raf ömrü

Üretim tarihinden itibaren 1 yıl

Toplam protein miktarı (100 g)

89,71 g

SDS PAGE (moleküler ağırlık ve safsızlık belirlenmesi)

<30 kDa

 

• Agama-Acevedo, E., Sañudo-Barajas, J. A., Vélez De La Rocha, R., González-Aguilar, G. A., & Bello-Perez, L. A. (2016). Potential of plantain peels flour (Musa paradisiaca L.) as a source of dietary fiber and antioxidant compound. CyTA-Journal of Food, 14(1), 117-123.
• Aydemir, L.Y., Gökbulut, A.A., Baran, Y., Yemenicioğlu, A., “Bioactive, functional and edible film-forming properties of isolated hazelnut (Corylus avellana L.) meal proteins”, Food Hydrocolloids 36; 130-142 (2014)
• Budhalakoti N., (2021), Extraction of protein from banana by-product and its characterization, Journal of Food Measurement and Characterization (2021) 15:2202–2210 • Çiftçi H.S, (2018), “Fındık ve Susam Posalarından Üretilen Protein Konsantrelerinin Gıda Ürünlerinde Değerlendirilmesi “45; 21-24.
• D.O. Okorie, C.O. Eleazu, P. Nwosu, Nutrient and Heavy Metal Composition of Plantain (Musa paradisiaca) and Banana (Musa paradisiaca) Peels. J. Nutr. Food Sci. 5, 1–3 (2015).
• Deb S., Kumar Y., Saxena D.C., (2022), “Functional, thermal and structural properties of fractionated protein from waste banana peel “100205- 140.
• Natural and Applied Science, 1(01), 032-042. Kinsella, J.E., 1979. Functional Properties of Proteins in Foods. Food Science and Nutrition, 9, 219-280.
• Tsado, A. N., Okoli, N. R., Jiya, A. G., Gana, D., Saidu, B., Zubairu, R., & Salihu, I. Z. (2021). Proximate, Minerals, and Amino Acid Compositions of Banana and Plantain Peels. BIOMED

İletişim Formu

Soru, öneri veya iş birliği talepleriniz için bizimle iletişime geçmekten memnuniyet duyarız. Lütfen aşağıdaki formu doldurun; en kısa sürede size geri dönüş yapacağız.

İletişim Formu İletişim Formu