BUGA-Hyaluronic Acid from Rooster Comb 

Ürün Bilgisi 

hya-1710

 

BUGAMED Biyoteknoloji horoz ibiklerinden glikozaminoglikan grubunda olan hylaronik asiti yüksek saflıkta üretmektedir. Horoz ibiklerinden BUGA-Hyaluronic Acid from Rooster Comb (BUGA-HYA-RC) üretiminde TS EN ISO standardları uygulanmaktadır. Bu bağlamda MDR ve tıbbi cihaz regülasyonları kapsamında TS EN ISO 10993-10, 17 ve 18 ile biyouyumluluk testleri ISO 10993-5 standardları izlenmektedir. Horoz ibiklerinden elde edilen BUGA-HYA-RC yüksek moleküler ağırlığa (genel olarak 2-4 MDa) sahiptir. Bu doğrultuda hem viskoz hem de elastik özellik gösterebilen viskoelastik yapısı, su tutma kapasitesi, üstün mekanik özellikleri ile enjekte edilebilir HA, eklem içi enjeksiyonlarda, dermal dolgu ürünlerinde ve yara örtüsü materyali tasarımı süreçlerinde kullanım ile ön plana çıkarmaktadır. 

 

 

 

 

 

 

 

• Biyomedikal
• 3D baskı için doğal polimer
• Malzeme Bilimi
• Biyokimya ve Hücre kültürü çalışmalarında
• Kozmetik krem ve nemlendiriciler
• Dermal dolgu ürünleri
• Osteoartrit tedavilerinde

• BUGA-HYA-RC’yi kullanacağınız konsantrasyona uygun olarak tartın ve bir karıştırma kabına alın.
• Kullanacağınız çözeltiye bağlı olarak saf su, Sodyum hidroksit çözeltisi veya PBS içerisine tartılan HA’yı ekleyin ve bir karıştırıcı (mekanik, manyetik) ile tamamen çözününceye kadar karıştırın.
• Çözünmenin hızını artırmak için karışımı 50℃ sıcaklıkta tutabilirsiniz.
• Uygun hacime seyreltmek için kullandığınız çözücü ile devam edin.
• Çapraz bağlama çalışmalarında önce çözücü ile çapraz bağlayıcıyı aktifleştirin, daha sonra BUGA-HYA-RC’yi ilave ederek optimum süre karıştırmayla çapraz bağlayın.
• Çapraz bağlayıcıyı aktive etmek için kullanacağınız sıcaklık, çapraz bağlayıcının aktifleşme derecesine göre ayarlanmalıdır.
• Ürün hazırlandıktan sonra +4°C’de veya oda sıcaklığında saklayın.
• Çok yoğun çözeltilerde homojenizasyon yapılması önerilmez.
• Daha yüksek konsantrasyonlarda yapılacak çalışmalarda Sodyum hidroksit çözeltisi kullanılması önerilir.

 

 

Ürünün Teknik Özellikleri 

Görünüm       

Liyofilize krem renk 

Koku

Uygun veri yoktur 

Form

Sponge

Saklama sıcaklığı

-20 °C

Raf ömrü

Üretim tarihinden itibaren 2 yıl

Çözünürlük

Saf su, PBS veya 0,1 M NaOH çözeltisi

Moleküler ağırlık

2-4 MDa

HA kaynağı

Horoz ibiği kaynaklı.

Protein by Lowry

≤ 2 %

Endotoksin/LAL

≤ 5 EU/ml

Protein miktarı 

≤ %0,1

Nükleik asit miktarı 

≤ %0,01

Toplam DNA ve RNA miktarı 

<4,0 mg/ml

Yağ miktarı 

0

 

• Kang, D. Y., Kim, W. S., Heo, I. S., Park, Y. H., & Lee, S. (2010). Extraction of hyaluronic acid (HA) from rooster comb and characterization using flow field‐flow fractionation (FlFFF) coupled with multiangle light scattering (MALS). Journal of separation science, 33(22), 3530-3536.
• Saranraj, P., & Naidu, M. A. (2013). Hyaluronic acid production and its applications-a review. Int J Pharm Biol Arch, 4(5), 853-59.
• Kulkarni, S. S., Patil, S. D., & Chavan, D. G. (2018). Extraction, purification and characterization of hyaluronic acid from Rooster comb. Journal of Applied and Natural Science, 10(1), 313-315.
• Graciela, C. Q., José Juan, E. C., Gieraldin, C. L., Xóchitl Alejandra, P. M., & Gabriel, A. Á. (2023). Hyaluronic Acid—Extraction Methods, Sources and Applications. Polymers, 15(16), 3473.
• Kalkandelen, C., Su, S., Saatçioğlu, E., & Gündüz, O. (2020, November). Hyaluronic Acid Production and Analysis from Rooster Comb. In 2020 Medical Technologies Congress (TIPTEKNO) (pp. 1-4). IEEE.
• Tabari Shahandasht, N., Bolandi, M., & Rahmati, M. (2022). Comparison of physicochemical and rheological characteristics of hyaluronic acid extracted from rooster comb using different methods. Journal of food science and technology (Iran), 19(127), 79-89.
• Kang, D. Y., Kim, W. S., Heo, I. S., Park, Y. H., & Lee, S. (2010). Extraction of hyaluronic acid (HA) from rooster comb and characterization using flow field‐flow fractionation (FlFFF) coupled with multiangle light scattering (MALS). Journal of separation science, 33(22), 3530-3536.
• Galvez-Martin, P., Soto-Fernandez, C., Romero-Rueda, J., Cabañas, J., Torrent, A., Castells, G., & Martinez-Puig, D. (2023). A novel hyaluronic acid matrix ingredient with regenerative, anti-aging and antioxidant capacity. International journal of molecular sciences, 24(5), 4774.
• Chon, J. W., Kim, B., Seo, K. H., Bae, D., Jeong, D., & Song, K. Y. (2020). Physiochemical and Organoleptic Properties of Kefir Containing Different Concentrations of Hyaluronic Acid: A Preliminary Study. Journal of Dairy Science and Biotechnology, 38(3), 146-153.
• Ayaki, M., Wakayama, S., & Yonei, Y. (2022). Effects of rooster comb degradation product containing low-molecular hyaluronic acid (INJUV) in individuals with eye dryness; open-label tr. ial with no control group. Glycative Stress Research, 9(2), 97-105.

 

 

İletişim Formu

Soru, öneri veya iş birliği talepleriniz için bizimle iletişime geçmekten memnuniyet duyarız. Lütfen aşağıdaki formu doldurun; en kısa sürede size geri dönüş yapacağız.

İletişim Formu İletişim Formu