BUGA-Musa Sapientum Fruit Peel Extract, Lyophilized    

Ürün Bilgisi 

M1715


 

BUGA-Musa Sapientum Fruit Peel Extract, Lyophilized (BUGA-Musa) Türk Gıda Kodeksi, gıda güvenliği ve kalite standartlarını uygulayan setifikalı kuruluşlardan temin edilen atık muz kabuklarından elde edilen proteinlerdir. BUGA-Musa liyofilize toz halde sunulur. Doğa dostudur ve bitkisel kaynaktan üretildiği için vegan proteindir.

BUGA-Musa Antioksidan, nemlendirici ve anti-enflamatuvar özellikleri sayesinde cilt koruma, nemlendirme ve gençleştirme işlevleri sağlar. Bu nedenle sıklıkla kozmetik formülasyonlarda ve gıda takviyelerinde tercih edilir. İnce parçacıklı toz formu ile özellikle peeling ürünlerinde etkilidir. 

 

 

 

 

 

 

 

 

• Kozmetik Formülasyon
• Gıda Takviyesi

1. BUGA-Musa liyofilize toz ürünü istediğiniz miktarda tartın.
2. Tarttığınız ürünü eklemek istediğiniz sıvı içinde süspanse etmek için tam dağılım sağlanana kadar bir homojenizatör yardımı ile homojenize edin.
3. Homojenize ettiğiniz ürünü formülasyonunuza ilave edin.
4. Stoklamak istediğiniz çözeltiyi +4 ºC’de muhafaza edebilirsiniz.
5. Not: BUGA-Musa ürününü tercihinize göre formülasyonlarınıza direkt olarak toz halde ilave edebilirisiniz.
Not: BUGA-Musa ürününün kozmetik formülasyonlara %5-10 arasında ilave edilmesi önerilmektedir.

 

Ürünün Teknik Özellikleri

Görünüm

Liyofilize toz

Koku

Uygun veri yoktur

Ekstraksiyon yöntemi

Asidik

Hidrolizasyon derecesi 

≥80℃

Kaynak

Muz kabuğu

Saklama sıcaklığı

15-25 ºC

Raf ömrü

Üretim tarihinden itibaren 1 yıl

Toplam protein miktarı (100 g)

89,71 g

SDS PAGE (moleküler ağırlık ve safsızlık belirlenmesi)

<30 kDa

 

• Agama-Acevedo, E., Sañudo-Barajas, J. A., Vélez De La Rocha, R., González-Aguilar, G. A., & Bello-Perez, L. A. (2016). Potential of plantain peels flour (Musa paradisiaca L.) as a source of dietary fiber and antioxidant compound. CyTA-Journal of Food, 14(1), 117-123.
• Aydemir, L.Y., Gökbulut, A.A., Baran, Y., Yemenicioğlu, A., “Bioactive, functional and edible film-forming properties of isolated hazelnut (Corylus avellana L.) meal proteins”, Food Hydrocolloids 36; 130-142 (2014)
• Budhalakoti N., (2021), Extraction of protein from banana by-product and its characterization, Journal of Food Measurement and Characterization (2021) 15:2202–2210
• Çiftçi H.S, (2018), “Fındık ve Susam Posalarından Üretilen Protein Konsantrelerinin Gıda Ürünlerinde Değerlendirilmesi “45; 21-24.
• D.O. Okorie, C.O. Eleazu, P. Nwosu, Nutrient and Heavy Metal Composition of Plantain (Musa paradisiaca) and Banana (Musa paradisiaca) Peels. J. Nutr. Food Sci. 5, 1–3 (2015).
• Deb S., Kumar Y., Saxena D.C., (2022), “Functional, thermal and structural properties of fractionated protein from waste banana peel “100205- 140.
• Natural and Applied Science, 1(01), 032-042. Kinsella, J.E., 1979. Functional Properties of Proteins in Foods. Food Science and Nutrition, 9, 219-280.
• Tsado, A. N., Okoli, N. R., Jiya, A. G., Gana, D., Saidu, B., Zubairu, R., & Salihu, I. Z. (2021). Proximate, Minerals, and Amino Acid Compositions of Banana and Plantain Peels. BIOMED

İletişim Formu

Soru, öneri veya iş birliği talepleriniz için bizimle iletişime geçmekten memnuniyet duyarız. Lütfen aşağıdaki formu doldurun; en kısa sürede size geri dönüş yapacağız.

İletişim Formu İletişim Formu