BUGA-CoL Ultra Pure Type I Collagen Peptides From Bovine Tendon, BSE Free, Lyophilized
Ürün Bilgisi Ultrapure-176
BUGA- Ultra Pure Type I Collagen Peptides From Bovine Tendon, BSE Free, Lyophilized (BUGA-UpCol-I) medikal saflıkta üretilen bir ürün olmasıyla birlikte, saflık (> %99,9 kolajen içeriği), işlevsellik ve mevcut doğal kolajen açısından tüm kolajenlerin standardıdır. BUGA-UpCol-I, TSE/BSE statüsünde olmayan ülkelerden hammadde tedariği yapılarak TSE EN ISO 22442 1-2-3 standardları kapsamında üretim gerçekleştirilir. TSE/BSE kalıntısının olmadığı analiz sertifikasında Avrupa Farmakopisi (EP 2.6.14 Metot C) ve Amerikan Farmakopisi (USP<85>) test metotları ile verilir.
BUGA-UpCol-I kolajenin sit/ısı/enzim gibi etmenler ile aminoasitlerine parçalanmış hali olup toz formdadır. Standart hidrolize kolajen peptidleri iyi saflık düzeyine sahiptir ancak bazı katkı maddeleri veya işleme ürünleri içerebilir. Buna karşın BUGA-UpCol-I ultra saf hidrolize kolajen, üretim sürecinde daha fazla filtrasyon ve arıtma işlemlerine tabi tutulduğu için yüksek saflık derecesine sahiptir. Molekül ağırlığı 3-8 kDa aralığındadır. Genellikle tıbbı cihaz sektöründe osteoartit tedavilerinde, ciltteki yaraların ve yanıkların iyileşmesinde kullanılır. Ek olarak kozmetik sektöründe protein destekli kişisel bakım ürünlerinde, saç bakım ürünlerinde tercih edilir. Gıda sektörlerinde takviye edici gıdalar kategorisinde kullanılır.
• Tıbbi Cihaz Sektörü
• Osteoartrit Tedavisi
• Kozmetik Sektörü
• Gıda Takviyeleri
1. BUGA-UpCol-I suda kolayca çözünmesi sayesinde formülasyonlarınızda kolayca kullanabilirsiniz.
2. Uygun bir karıştırma kabında belirlediğiniz miktarda toz BUGA-UpCol-I kolajeni tartın ve saf su içinde manyetik karıştırıcıda rpm’de yavaşça karımaya bırakın.
3. Tam çözünme olunca ürünü karıştırıcıdan alın.
4. Çözelti halini formülasyonlarınızda belirlediğiniz hacimlerde kullanabilirsiniz.
5. Çözeltinizi +4 ºC’de muhafaza edebilirsiniz.
Ürünün Teknik Özellikleri
Görünüm | Liyofilize beyaz toz |
Koku | Uygun veri yoktur |
Ekstraksiyon yöntemi | Isıl işlem-hidrolize kolajen |
Sterilizasyon yöntemi | Filtrasyon |
Çözünürlük | Saf su içinde ≥ %95 |
Saklama sıcaklığı | 15-25ºC |
Raf ömrü | Üretim tarihinden itibaren 2 yıl |
Aminoasit Bileşimi | ≥ %96 |
Hidrolizasyon Derecesi | ≥ %90 |
Moleküler ağırlık (SDS-PAGE) | 3000-8000 Dalton |
Kaynak (Hayvan türü) | Sığır tendonu |
E.coli (ISO 16649-2) | <10 kob/ml |
Küf-Maya (ISO 21527-2) | <10 kob/ml |
Koagulaz pozitif stafilokoklar (Staphylococcus aureus ve diğer türler-ISO 6888-1) | <10 kob/ml |
Aerobik Mezofilik Bakteri (ISO 4833-2) | <10 kob/ml |
• Chattopadhyay, S., & Raines, R. T. (2014). Collagen‐based biomaterials for wound healing. Biopolymers, 101(8), 821-833.
• Lupu, M. A., Gradisteanu Pircalabioru, G., Chifiriuc, M. C., Albulescu, R., & Tanase, C. (2020). Beneficial effects of food supplements based on hydrolyzed collagen for skin care. Experimental and therapeutic medicine, 20(1), 12-17.
• de Miranda, R. B., Weimer, P., & Rossi, R. C. (2021). Effects of hydrolyzed collagen supplementation on skin aging: a systematic review and meta‐analysis. International Journal of Dermatology, 60(12), 1449-1461.
• Volpi, P., Zini, R., Erschbaumer, F., Beggio, M., Busilacchi, A., & Carimati, G. (2021). Effectiveness of a novel hydrolyzed collagen formulation in treating patients with symptomatic knee osteoarthritis: a multicentric retrospective clinical study. International Orthopaedics, 45, 375-380.
• Li, W., Kobayashi, T., Meng, D., Miyamoto, N., Tsutsumi, N., Ura, K., & Takagi, Y. (2021). Free radical scavenging activity of type II collagen peptides and chondroitin sulfate oligosaccharides from by-products of mottled skate processing. Food Bioscience, 41, 100991.
• Gu, Y., Zhang, J., Niu, Y., Sun, B., Liu, Z., Mao, X., & Zhang, Y. (2024). Virtual screening and characteristics of novel umami peptides from porcine type I collagen. Food Chemistry, 434, 137386.
• Dar, Q. A., Schott, E. M., Catheline, S. E., Maynard, R. D., Liu, Z., Kamal, F., ... & Zuscik, M. J. (2017). Daily oral consumption of hydrolyzed type 1 collagen is chondroprotective and anti-inflammatory in murine posttraumatic osteoarthritis. PloS one, 12(4), e0174705.
• Guillerminet, F., Beaupied, H., Fabien-Soulé, V., Tomé, D., Benhamou, C. L., Roux, C., & Blais, A. (2010). Hydrolyzed collagen improves bone metabolism and biomechanical parameters in ovariectomized mice: an in vitro and in vivo study. Bone, 46(3), 827-834.
• De Luca, P., Colombini, A., Carimati, G., Beggio, M., de Girolamo, L., & Volpi, P. (2019). Intra-articular injection of hydrolyzed collagen to treat symptoms of knee osteoarthritis. A functional in vitro investigation and a pilot retrospective clinical study. Journal of clinical medicine, 8(7), 975.