BUGA-CoL Hydrolyzed Type I Collagen from Bovine Tendon, BSE Free
Ürün Bilgisi
BUGA-CoL Hydrolyzed Type I Collagen from Bovine Tendon, BSE Free (BUGA-HydroCol), medikal saflıkta üretilen bir ürün olmasıyla birlikte, saflık (> %99,9 kolajen içeriği), işlevsellik ve mevcut doğal kolajen açısından tüm kolajenlerin standardıdır. BUGA-HydroCol FDA onaylı viral inaktivasyon çalışmalarına tabidir. TSE/BSE statüsünde olmayan ülkelerden hammadde tedariği yapılarak TSE EN ISO 22442 1-2-3 standardları kapsamında üretim gerçekleştirilir. TSE/BSE kalıntısının olmadığı analiz sertifikasında Avrupa Farmakopisi (EP 2.6.14 Metot C) ve Amerikan Farmakopisi (USP<85>) test metotları ile verilir.
BUGA-HydroCol suda çözünür aminoasit ve peptit grubundan oluşmaktadır. Yaklaşık %95 ve üzeri aminoasit gruplarını içermektedir. BUGA-HydroCol atelokolajenin asit/ısı/enzim gibi etmenler ile aminoasitlerine parçalanmış hali olup toz formdadır.
Sığır tendonlarından üretilen hidrolize kolajenin molekül ağırlığı 3-8 kDa aralığındadır ve Atelokolajene kıyasla molekül ağırlığı daha düşük olup aminoasite parçalanmış yapısından dolayı etkinliği daha kısa sürelidir. Düşük molekül ağırlıklı aminoasit yapısından dolayı tıbbı cihaz sektöründe osteoartit tedavilerinde sıklıkla kullanılmaktadır.
BUGA-HydroCol, eklem sağlığını desteklemek ve eklem ağrılarını azaltmak, ciltteki yaraların ve yanıkların iyileşme sürecini hızlandırmak, ayrıca saçların güçlenmesine ve parlaklığını arttırmak amacıyla saç bakım ürünlerinde de kullanılmaktadır. Kozmetik sektöründe protein destekli kişisel bakım ürünlerinde kullanılır. Gıda sektörlerinde takviye edici gıdalar kategorisinde kullanılır.
• Tıbbi Cihaz Sektörü
• Osteoartrit Tedavisi
• Kozmetik Sektörü
• Gıda Takviyeleri
• Buga-HydroCol suda çözünebilir yapısından dolayı formülasyonlarınızda kolayca kullanılabilir.
• Çalışmanıza bağlı olarak uygun bir karıştırma kabında belirli miktar toz Buga-HydroCol kolajeni tartın ve kısa süreli karıştırma işlemi sonunda çözün.
• Çözelti halini formülasyonlarınızda belirlediğiniz hacimlerde kullanabilirsiniz.
Ürünün Teknik Özellikleri
Görünüm | Liyofilize beyaz toz |
Koku | Uygun veri yoktur |
Ekstraksiyon yöntemi | Isıl işlem-hidrolize kolajen |
Sterilizasyon yöntemi | Filtrasyon |
Çözünürlük | Saf su içinde ≥ %95 |
Saklama sıcaklığı | 15-25ºC |
Raf ömrü | Üretim tarihinden itibaren 2 yıl |
Aminoasit Bileşimi | ≥ %96 |
Hidrolizasyon Derecesi | ≥ %90 |
Moleküler ağırlık (SDS-PAGE) | 3000-8000 Dalton |
Kaynak (Hayvan türü) | Sığır tendonu |
E.coli (ISO 16649-2) | <10 kob/ml |
Küf-Maya (ISO 21527-2) | <10 kob/ml |
Koagulaz pozitif stafilokoklar (Staphylococcus aureus ve diğer türler-ISO 6888-1) | <10 kob/ml |
Aerobik Mezofilik Bakteri (ISO 4833-2) | <10 kob/ml |
• Chattopadhyay, S., & Raines, R. T. (2014). Collagen‐based biomaterials for wound healing. Biopolymers, 101(8), 821-833.
• Lupu, M. A., Gradisteanu Pircalabioru, G., Chifiriuc, M. C., Albulescu, R., & Tanase, C. (2020). Beneficial effects of food supplements based on hydrolyzed collagen for skin care. Experimental and therapeutic medicine, 20(1), 12-17.
• de Miranda, R. B., Weimer, P., & Rossi, R. C. (2021). Effects of hydrolyzed collagen supplementation on skin aging: a systematic review and meta‐analysis. International Journal of Dermatology, 60(12), 1449-1461.
• Volpi, P., Zini, R., Erschbaumer, F., Beggio, M., Busilacchi, A., & Carimati, G. (2021). Effectiveness of a novel hydrolyzed collagen formulation in treating patients with symptomatic knee osteoarthritis: a multicentric retrospective clinical study. International Orthopaedics, 45, 375-380.
• Li, W., Kobayashi, T., Meng, D., Miyamoto, N., Tsutsumi, N., Ura, K., & Takagi, Y. (2021). Free radical scavenging activity of type II collagen peptides and chondroitin sulfate oligosaccharides from by-products of mottled skate processing. Food Bioscience, 41, 100991.
• Gu, Y., Zhang, J., Niu, Y., Sun, B., Liu, Z., Mao, X., & Zhang, Y. (2024). Virtual screening and characteristics of novel umami peptides from porcine type I collagen. Food Chemistry, 434, 137386.
• Dar, Q. A., Schott, E. M., Catheline, S. E., Maynard, R. D., Liu, Z., Kamal, F., ... & Zuscik, M. J. (2017). Daily oral consumption of hydrolyzed type 1 collagen is chondroprotective and anti-inflammatory in murine posttraumatic osteoarthritis. PloS one, 12(4), e0174705.
• Guillerminet, F., Beaupied, H., Fabien-Soulé, V., Tomé, D., Benhamou, C. L., Roux, C., & Blais, A. (2010). Hydrolyzed collagen improves bone metabolism and biomechanical parameters in ovariectomized mice: an in vitro and in vivo study. Bone, 46(3), 827-834.
• De Luca, P., Colombini, A., Carimati, G., Beggio, M., de Girolamo, L., & Volpi, P. (2019). Intra-articular injection of hydrolyzed collagen to treat symptoms of knee osteoarthritis. A functional in vitro investigation and a pilot retrospective clinical study. Journal of clinical medicine, 8(7), 975.
• Kunii, S., Morimoto, K., Nagai, K., Saito, T., Sato, K., & Tonomura, B. I. (2010). Actinidain-hydrolyzed type I collagen reveals a crucial amino acid sequence in fibril formation. Journal of Biological Chemistry, 285(23), 17465-17470.
• Lauer-Fields, J. L., Tuzinski, K. A., Shimokawa, K. I., Nagase, H., & Fields, G. B. (2000). Hydrolysis of triple-helical collagen peptide models by matrix metalloproteinases. Journal of Biological Chemistry, 275(18), 13282-13290.
• Guillerminet, F., Fabien-Soulé, V., Even, P. C., Tomé, D., Benhamou, C. L., Roux, C., & Blais, A. (2012). Hydrolyzed collagen improves bone status and prevents bone loss in ovariectomized C3H/HeN mice. Osteoporosis International, 23, 1909-1919.